Cvičenie v streľbe a riadení paľby v Centre výcviku Lešť 1. raketometnou batériou


Cvičenie v streľbe a riadení paľby v Centre výcviku Lešť 1. raketometnou batériou
1. raketometná batéria (rmbat) raketometného oddielu (rmo) 1. mechanizovanej brigády v dňoch 21. až 23. júna vykonala v priestore Centra výcviku (CV) Lešť záverečnú etapu intenzívneho výcviku cvičenie v streľbe a riadení paľby.
Pred vyvedením do CV Lešť sa príslušníci batérie zúčastnili odborno-taktického cvičenia v priestore posádkového cvičiska Gemerská Hôrka. Obom cvičeniam velil veliteľ 1.rmbat kapitán František Kohút. Pre zabezpečenie plnej operačnej spôsobilosti boli na neobsadené funkcie doplnení profesionálni vojaci z 2. rmbat a bpv. Do operačnej podriadenosti veliteľa batérie boli pridelené dve prieskumné družstvá z prieskumnej batérie rmo.
Na celé cvičenie dozeral zástupca veliteľa oddielu major Ján Hric, ktorý poďakoval všetkým cvičiacim jednotkám za zodpovedný prístup k plneniu úloh, ktorým prispeli k splneniu všetkých naplánovaných úloh a bezproblémovému priebehu cvičenia.

Cvičenie v streľbe a riadení paľby v Centre výcviku Lešť 1. raketometnou batériouCvičenie v streľbe a riadení paľby v Centre výcviku Lešť 1. raketometnou batériouCvičenie v streľbe a riadení paľby v Centre výcviku Lešť 1. raketometnou batériouCvičenie v streľbe a riadení paľby v Centre výcviku Lešť 1. raketometnou batériou

Autor: nrtm. Marián Fabo , Foto: rmo - Dátum: 23.06.2016
Čítanosť: 5298
Verzia pre tlač

Skočiť na menu