Preskocit navigáciu

Profesionálny vojak s pozitívnym testom na COVID-19


Profesionálny vojak s pozitívnym testom na COVID-19

Na ochorenie COVID-19 bol včera (14. apríla) pozitívne testovaný jeden príslušník Ozbrojených síl SR z posádky Nitra. V súčasnosti je umiestnený v domácej karanténe spolu s jeho rodinou. To ako sa vojak nakazil zatiaľ nie je známe. Jeho zdravotný stav si nevyžaduje hospitalizáciu. V rámci rezortu obrany boli doteraz zaznamenané dva prípady ochorenia COVID-19, u oboch osôb došlo k úplnému vyliečeniu.

Od vyhlásenia mimoriadnej situácie ozbrojené sily prijali množstvo organizačných opatrení na zabránenie šírenia koronavírusu v zložkách a útvaroch OS SR. Jedným z opatrení bolo rozdelenie personálu do troch skupín, s rôznou dobou pohotovosti, s cieľom udržať čo najviac akcieschopného a nasaditeľného personálu v prípade stupňovania krízovej situácie. Všetky ďalšie kroky a epidemiologické opatrenia sú koordinované s Vojenským ústavom hygieny a epidemiológie a Úradom hlavného lekára OS SR.

Ozbrojené sily SR naďalej plnia úlohy podľa požiadaviek Ústredného krízového štábu SR, denne nasadzujú stovky profesionálnych vojakov v boji proti šíreniu koronavírusu. Vojaci spolu s políciou kontrolujú hraničné prechody, zabezpečujú monitoring karanténnych staníc a nemocníc, odoberajú klinické vzorky v marginalizovaných rómskych komunitách, leteckou a pozemnou technikou prepravujú osoby a zdravotnícky materiál, zabezpečujú občiansky život a bezpečnosť v uzavretých rómskych komunitách a mnoho ďalších úloh.



Autor: kpt. Ing. Peter POLDRUHÁK , Foto: OS SR - Dátum: 15.04.2020
Čítanosť: 6749
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share